Гербіцидний захист кукурудзи - ефективна суміш препаратів Ріттер БТ та Баал БТ

Технологічні поради

28 Квітня, 2020

Економічно-обґрунтована та ефективна суміш препаратів Ріттер БТ та Баал БТ для захисту кукурудзи

Наразі, однією із найприбутковіших культур є кукурудза на зерно. В технології вирощування кукурудзи як на зерно, так і на силос найголовнішим є захист від бур’янів. Відомо, що в середньому втрати від бур’янів складають 20-70% урожаю зерна. Тому звертаємо вашу увагу на економічну доцільність застосування гербіцидів при вирощуванні кукурудзи.

Найбільш чутливою фазою до бур’янів для посівів кукурудзи є ранні фази розвитку культури.
Кукурудза - одна з найбільш слабких конкурентів бур'янам в агрофітоценозах. Вона пригнічує їх удесятеро гірше, ніж озима пшениця, і втричі, ніж соняшник. У посівах кукурудзи, особливо на перших етапах органогенезу, створюються сприятливі умови для проростання насіння різних біотипів бур'янів.

Посіви кукурудзи до внесення бакової суміші

Посіви кукурудзи до внесення бакової суміші

Для боротьби з дводольними та злаковими бур’янами рекомендовано застосування страхових гербіцидів. Спеціалісти компанії «Океан Інвест» не виключають таких рекомендацій. При змішаному типі і високому рівні забур'яненості слід застосовувати гербіциди, до складу яких входять щонайменше 2 діючи речовини. Ми пропонуємо застосовувати найефективнішу та економічно-обґрунтовану бакову суміш препаратів, а саме:

РІТТЕР БТ

Ріттер БТ (нікосульфурон, 45 г/л), норма застосування 1,0-1,25 л/га, обприскування посівів у фазі 3-10 листків культури. Даний препарат ефективно контролює не тільки однорічні та багаторічні злакові, а й велику кількість однорічних дводольних бур'янів (щириця, лобода, гірчиця, талабан, дурман, гірчаки тощо). Головне, що вирізняє цей препарат з-поміж аналогічних, — він не фітотоксичний та дає можливість застосовувати його аж до десятого листка включно.

Ріттер БТ

Діюча речовина

Нікосульфурон - 45 г/л

Гербіцид володіє системною дією, швидко проникає в рослини бур'янів та зупиняє їх ріст.

Зупинка росту та розвитку чутливих рослин відбувається вже через 4-6 годин після застосування препарату. Видимі симптоми гербіцидної дії з’являються через 4-7 днів, а повна загибель спостерігається через 14-28 днів, у залежності від видового складу та стадії розвитку бур’янів, погодних умов тощо. Нікосульфурон – інгібітор ацетолактатсинтази, припиняє поділ клітин шляхом блокування процесів, які відповідають за біосинтез основних амінокислот.

БААЛ БТ

Баал БТ (2,4-Д 2-етилгексиловий ефір, 452 г/л, у кислотному еквіваленті, 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л), норма застосування 0,4-0,6 л/га, обприскування посівів з фази 3 до фази 6 (включно) листків культури. Даний препарат контролює більше 150 видів дводольних бур'янів, в тому числі стійкі до 2,4-Д і МЦПА, таких як - талабан, редька дика, лобода біла, підмаренник чіпкий, види ромашки осот рожевий, осот жовтий, берізка польова амброзія полинолиста та інші.

Баал БТ

Діюча речовина

2,4-Д 2-етилгексиловий ефір - 452 г/л, Флорасулам - 6.25 г/л

Комбінація двох діючих речовин із різними механізмами дії запобігає появі резистентності (стійкості) у бур’янів.

Протягом 1 години проникає в рослину і поширюється всіма її частинами, включаючи коріння. Ріст оброблених препаратом бур'янів зупиняється через добу після обприскування. Перші візуальні ознаки дії препарату (хлороз, втрата тургору, деформація бур'янів) проявляються через 3-4 дні. Протягом 2-4 тижнів спостерігається некроз листя, знебарвлення жилок і хлороз.

Внесення бакової суміші Ріттер БТ + Баал БТ

Внесення бакової суміші Ріттер БТ + Баал БТ

Стікер БТ

Стікер БТ (ад’ювант, етоксилат гептаметилтрисолоксан, 999 г/л), в нормі 0,08л/га;

Стікер БТ

Діюча речовина

Етоксилат гептаметилтрисолоксан - 999 г/л

Механізм дії полягає в зниженні поверхневого натягу краплі, що надає змогу робочому розчину рівномірно розподілитися по рослині та максимально покрити її площу. Молекули ад'юванта на поверхні листя формують моношар із розміщенням неполярних частин. Цей шар грає роль своєрідного гідрофільного каналу для засобів захисту рослин, при цьому самі молекули ад'юванта в рослину не проникають. Принцип дії органосилікону, що складається з гідрофільної та ліпофільної частини, полягає в надзвичайному зниженні поверхневого натягу водних розчинів. Завдяки цьому забезпечується максимальне змочування як верхньої, так і нижньої поверхонь листка рослини робочим розчином, а також важкодоступних місць, незалежно від товщини воскового шару і ворсистості рослини.

Створення контрольної ділянки

Створення контрольної ділянки

Загальна характеристика гербіцидів Океан Інвест

У жодного з цих препаратів не має післядії на подальші культури сівозміни, а за правильного регламенту й рекомендацій їх використання - не проявляють фітотоксичності на культурі. Рекомендуємо використовувати 200-300 л/га робочого розчину.

Необроблена контрольна ділянка через декілька тижнів

Необроблена контрольна ділянка через декілька тижнів

Препарати можна використовувати разом з іншими пестицидами, регуляторами росту рослин і добривами (обов’язково перевіряти препарати на сумісність). Оптимальні умови застосування препаратів складаються за середньодобової температури від + 12 С до + 25 С. Найбільш чутливими до препаратів є молоді бур'яни, які знаходяться у фазі активного росту. Осот найбільш вразливий при досягненні висоти 10-15 см.

Всі ці рекомендації щодо агроприйомів, препаратів або їх бакової суміші дозволить аграрію отримати вільне поле від бур'янів майже до кінця вегетації культури, але звичайно, в залежності від подальших погодних умов.

За більш детальною інформацією та консультацією по продуктах компанії Океан Інвест можна звернутися до представника компанії у вашому регіоні.

01

03

Стан посівів кукурудзи на різних стадіях розвитку

Автор: Дрозд С.Л., агроном-консультант Океан Інвест у Хмельницькій області

Останні публікації

Вітаємо з Великоднем!

Вітаємо з Великоднем!

Бажаємо миру, добра, тепла, благополуччя і добробуту в будинку, душі і в житті.

Новини

23 Квітня, 2022

Зі святом 8 березня!

Зі святом краси та жіночності!

Прийміть найщиріші вітання зі святом чарівності, краси і жіночності!

Новини

05 Березня, 2021

З Новим роком та Різдвом Христовим!

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Прийміть найщиріші вітання з Новорічними та Різдвяними святами!

Новини

24 Грудня, 2020

З Днем працівника сільського господарства!

Вітаємо з Днем працівника сільського господарства!

Вітаємо всіх аграріїв з професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

Новини

12 Листопада, 2020

З Днем Захисника України!

Вітаємо з Днем Захисника України!

Прийміть наші щирі вітання зі святами – Днем захисника України та святом Покрови Пресвятої Богородиці!

Новини

13 Жовтня, 2020

З Днем незалежності України!

Вітаємо з Днем незалежності України!

Вже 29-й рік ми відзначаємо День Незалежності України! З кожним роком розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення значення цієї події для всієї країни та для кожного з нас, її громадян.

Новини

21 Серпня, 2020